DreamHack Rotterdam 18 t/m 20 oktober 2019

DreamHack Rotterdam 18 t/m 20 oktober 2019

21 October 2019 om 20:05

Juicy

Afgelopen weekend was de allereerste editie van DreamHack in Rotterdam. DreamHack staat bekend als een van de grootste, dan wel niet het allergrootste gamefestival ter wereld. Er is een breed scala aan Esports, Expo, Streaming, YouTube, Cosplay èn er was zelfs een redelijke LAN
georganiseerd!
Hieronder een korte overview van het evenement.

Ons Rainbow Six Siege team op DreamHack LAN.
Ons kersverse Rainbow Six Siege team was ook aanwezig op deze LAN.  Zij zagen elkaar dit weekend voor het eerst en speelden dus ook voor de allereerste keer samen tijdens een LAN tournament. Erg knap van deze jongens en ze hebben het ook prima gedaan; ze hebben namelijk een derde plek kunnen bemachtigen en gingen zondag met een prettig geldbedragje weer naar huis!

Het was nog even spannend, want even leek het erop dat ze zelfs de tweede plek hadden bemachtigd omdat een ander Esport team op vrijdag niet op kwam dagen tijdens de groupfases. Het was daarom even onduidelijk of dat team überhaupt wel mocht spelen en uiteindelijk was dat helaas wel het geval, waardoor ons team op de derde plek is geëindigd.

R6_Teamroster2.jpg

DreamHack Saturday.

Enkele leden van GA waren zaterdag aanwezig op het evenement en hebben aardig wat loot gescoord. Wie weet komt hier binnenkort wel een giveaway van.. Stay tuned!
Er waren stands van Alternate, Playstation, Game Mania, Monster, Omen, Ubisoft en meer! Nintendo was er (thank god) dit keer niet bij, die hebben we al in alle geuren en kleuren mogen zien op First Look, eerder deze maand. Alle tienerkids konden daar hun slag slaan.
Uiteraard was de game Fortnite weer helemaal in trek, die kon je bij vrijwel alle stands spelen. Maar gelukkig waren er ook andere games zoals Ghost Recon Breakpoint, Rocket League, Formule 1, Fifa en kon je zelfs Counter Strike: Global Offensive spelen bij de stand van Defensie! De verliezer mocht opdrukken, heel charmant.
Verder was er nog een Cosplay contest waarbij je onder andere een levensechte Reinhardt van Overwatch kon aanschouwen! (Deze heeft de cosplay uiteindelijk ook nog eens gewonnen.) Daarnaast waren er nog characters van Assassin’s Creed te zien (Een daarvan was onze moat Bobbedoes!) en andere gamecharacters van o.a. Overwatch. Erg leuk om te zien!

cwJVXou.jpg


AANKONDIGING:

Het was even onduidelijk of deze editie van DreamHack in Rotterdam eenmalig was, maar dat is zeker niet waar. Het was stiekem al gespoiled op de plattegrond van DreamHack, maar nu is het ook officieel geconfirmed door de organisatie zelf!
Next up: DreamHack Rotterdam 2020 van 16 tot 18 oktober!

Wij zitten eraan te denken om hier een event rondom te organiseren, zodat we volgend jaar met meer ally’s hier naartoe kunnen! Lijkt je dat wat? Hou dan vooral de announcements in de gaten, want wie weet lopen we volgend jaar allemaal op dit evenement rond in onze GA hoodies/jersey /shirts!
Let op: Dit is nog onder voorbehoud!